Hozzávalók
- 450 g túró
- 1 tk vaníliakivonat
- 150 g porcukor
- 1 db citrom
- 30 g zselatin
- 90 ml víz
- 250 g étcsoki
Túró roppanós csokival bevonva - na, mi az?
Hozzávalók
- 450 g túró
- 1 tk vaníliakivonat
- 150 g porcukor
- 1 db citrom
- 30 g zselatin
- 90 ml víz
- 250 g étcsoki
A túrót, vaníliát, porcukrot, a citrom reszelt héját és kifacsart levét egy aprítógépben lezúzzuk. A zselatin feloldjuk a vízben és belekeverjük a túróba. Habzsákba töltjük és fél órára a hűtőbe rakjuk.
Ezután egy akkora tepsit bélelünk ki sütőpapírral, ami befér a fagyasztóba. A habzsák száját 2 cm vastagságúra vágjuk és kb. 10 cm hosszú rudakat nyomunk belőle. Ezután hűtőbe tesszük 1-1,5 órára, hogy egy kicsit megdermedjen. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. A lehűtött rudakat egy rácsra rakjuk és leöntjük a csokival. Hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed a csoki.
Ha tetszett a házi túrós desszertünk receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!