Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
- 3 db tojásfehérje
- 2 db tojássárgája
- 90 g cukor
- 85 ml olaj
- 100 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 70 g darált, pörkölt mogyoró
A krémhez
- 100 ml tejszín
- 7 g zselatin
- 500 g mascarpone
- 150 g porcukor
- 1 db citrom héja
- ½ db rúd vanília kikapart magjai
- 250 g túró
A torta tetejére
- 2 - 3 ek mascarpone
- 2 ek porcukor
- pár csepp citromlé
A piskótára és a torta tetejére díszítésnek
- 1 doboz Toffifee
- 1 marék tört mogyoró
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
- 3 db tojásfehérje
- 2 db tojássárgája
- 90 g cukor
- 85 ml olaj
- 100 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 70 g darált, pörkölt mogyoró
A krémhez
- 100 ml tejszín
- 7 g zselatin
- 500 g mascarpone
- 150 g porcukor
- 1 db citrom héja
- ½ db rúd vanília kikapart magjai
- 250 g túró
A torta tetejére
- 2 - 3 ek mascarpone
- 2 ek porcukor
- pár csepp citromlé
A piskótára és a torta tetejére díszítésnek
- 1 doboz Toffifee
- 1 marék tört mogyoró
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habosra verjük, a tojássárgáját a cukorral szintén kihabosítjuk. A tojássárgájához csorgatjuk az olajat is, a lisztet pedig elkeverjük a sóval, a sütőporral és a darált mogyoróval. 2-3 lépésben, hogy a fehérjehabot minél kevésbé törjük össze, összekeverjük a lisztes, a tojássárgájás és a fehérjés részeket.
A masszát 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejszínben elkeverjük a zselatint, és 3-4 percre félrerakjuk. A mascarponét kihabosítjuk magasabb fokozaton egy nagy tálban, majd hozzáadjuk a porcukrot, a citromhéjat, a vaníliamagokat és az előzőleg aprítóban vagy akár egy villával áttört túrót. Átkeverjük a krémet, majd megmelegítjük a zselatinos tejszínt, a krémhez öntjük, és újra átkeverjük.
A torta összeállításához a piskótát kivesszük a formából, egyenesre vágjuk a tetejét, és visszarakjuk a formába. Két sütőpapírcsíkot helyezünk a forma belső oldalára. Pár szem Toffifeet durvább darabokra vágunk, és megszórjuk vele a piskótát, erre pedig rásimítjuk a krémet. Hűtőbe rakjuk 3-4 órára, amíg megdermed. A mascarponét elkeverjük a porcukorral és a citromlével, rákenjük a torta tetejére, és tört mogyoróval, valamint pár szem Toffifeevel díszítjük.
Ha tetszett a túrókrémes mogyorótorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!