Hozzávalók
A tésztához:
- 180 g liszt
- 1 csipet só
- 95 g vaj
- 50 g porcukor
- 45 ml tejföl
- 1 db tojássárgája
A krémhez:
- 300 g krémesebb túró
- 160 g mascarpone
- 80 g porcukor
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 - 6 db nektarin
Túrós nektarinos pite
Hozzávalók
A tésztához:
- 180 g liszt
- 1 csipet só
- 95 g vaj
- 50 g porcukor
- 45 ml tejföl
- 1 db tojássárgája
A krémhez:
- 300 g krémesebb túró
- 160 g mascarpone
- 80 g porcukor
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 - 6 db nektarin
A tésztához a lisztet és a sót összemorzsoljuk a vajjal majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyorsan sima tésztát gyúrunk belőle. A formába nyomkodjuk a tésztát, egyenletesen elsimítjuk a forma alján és az oldalán, majd a hűtőbe dobjuk 30 percre, de még jobb ha a fagyasztóba kerül kb. 20 percre.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a hűtött tésztát 2-3 helyen megszurkáljuk, alufóliával kibéleljük, beleszórunk egy nagy adag lencsét vagy sütőbabot, és “vakon” sütjük 10 percig, majd a nehezék nélkül még újabb 6 percig.
A krémhez összekeverjük a nektarin kivételével az összes hozzávalót. A nektarint felszeleteljük és körben belenyomkodjuk a túrós töltelékbe. A pitét visszatoljuk a sütőbe és még kb. 20 percig sütjük.