Hozzávalók
- 250 g liszt
- 50 g darált dió
- 200 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 csipet só
- 1 üveg ribizlilekvár
- 150 g étcsoki
A díszítéshez
- pisztácia
Újabb giga süti: itt az óriás isler!
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 50 g darált dió
- 200 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 csipet só
- 1 üveg ribizlilekvár
- 150 g étcsoki
A díszítéshez
- pisztácia
A lisztet, darált diót, vajat, porcukrot és sót összekeverjük és gyorsan tésztát gyúrunk belőle és hűtőbe rakjuk 15 percre. Megfelezzük a tésztát és lisztezett felületen kinyújtjuk mindkét darabot kicsivel nagyobbra mint egy 22 cm átmérőjű tányér. A tányért rakjuk a kinyújtott lapokra és körbevágjuk egy éles késsel. Sütőpapírral borított tepsire rakjuk a lapokat és 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük őket. Mikor kihűltek a lapok, megtöltjük a lekvárral (ekkor a legjobb ha kibírunk legalább egy éjszakát és hagyjuk pihenni, mert így lesz igazán finom és puha a tészta) bevonjuk a vízgőz fölött olvasztott étcsokival és kevés apróra vágott pisztáciával díszítjük.