Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Újíts be! Almás pite másképpen

Hozzávalók

1
kb. 26x26 cm átmérőjű tepsihez
+
1 csomag leveles tészta
350 g liszt
2 ek cukor
18 g élesztő
100 g puha vaj
200 ml meleg tej
1 csipet só
kevés olvasztott vaj a lekenéshez

A töltelékhez

2 kg alma megtisztítva (héj és magház nélkül)
1 ek keményítő
200 g barna cukor
2 tk őrölt fahéj
0.25 db szerecsendió lereszelve
1 tk őrölt kardamom
20 g vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Újíts be! Almás pite másképpen

Tudjuk, hogy mindig is szerettetek volna egy olyan almás pite receptet, amit munkába, suliba is el tudtok vinni, minden kisebb csomagolási probléma nélkül. :D Ez pont olyan, hiszen a leveles tészta réteg segít egyben tartani az egészet, úgy, hogy az almáspite-élmény egyáltalán nem veszik el! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 26x26 cm átmérőjű tepsihez
+
1 csomag leveles tészta
350 g liszt
2 ek cukor
18 g élesztő
100 g puha vaj
200 ml meleg tej
1 csipet só
kevés olvasztott vaj a lekenéshez

A töltelékhez

2 kg alma megtisztítva (héj és magház nélkül)
1 ek keményítő
200 g barna cukor
2 tk őrölt fahéj
0.25 db szerecsendió lereszelve
1 tk őrölt kardamom
20 g vaj
Bevásárlólistához adom

A kelt tésztához a tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd megvárjuk, hogy egy kicsit felfusson. Közben egy keverőtálban a sót, lisztet összekeverjük és ebbe öntjük az élesztős tejet. Alaposan összekeverjük, majd belekeverjük  a puha vajat és jól kidagasztjuk.

Konyharuhával lefedve 1 órán keresztül hagyjuk kelni. Közben elkészítjük az almás pite töltelékét: a megtisztított almát közepes kockákra vágjuk és egy nagy lábasban a felolvasztott vajon elkezdjük párolni. Ha elkezdte kiengedni a vizet magából, rátesszük a fűszereket és a cukrot. Kb. 40-45 percig alacsony lángon pároljuk.

Egy kis tálkában kikeverjük a keményítőt 1-2 kanál mártással, amit az almaraguból szedünk ki és visszaöntjük rá. Jól elkeverjük, ha besűrűsödött akkor elzárjuk és kihűtjük. Az sütőedényt kivajazzuk és ebbe rakjuk bele a megkelt tésztát. A következő réteg az almás ragu, és lefedjük egy csomag leveles tésztával. Megkenjük olvasztott vajjal és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd felvesszük 200 fokra a hőmérsékletet, és további 10 percig sütjük. Felszeletelve tálalható is a friss almás pite.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások