Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojás
- 280 g cukor
- 360 g ricotta
- 160 ml olaj
- 20 ml narancslikőr
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db narancs
- 1 db mandarin leve
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 200 g liszt
A sziruphoz
- 40 ml narancslikőr
- 1 db narancs leve
- 50 g cukor
A tetejére
- porcukor ízlés szerint
Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojás
- 280 g cukor
- 360 g ricotta
- 160 ml olaj
- 20 ml narancslikőr
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db narancs
- 1 db mandarin leve
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 200 g liszt
A sziruphoz
- 40 ml narancslikőr
- 1 db narancs leve
- 50 g cukor
A tetejére
- porcukor ízlés szerint
A narancskenyérhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd mehet hozzá a ricotta, az olaj, a narancslikőr, a vaníliás cukor, illetve a narancs reszelt héja és leve.
A mandarin levét is hozzákeverjük, majd a sóval és a sütőporral összekevert lisztet is. Az egészet homogénre keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt, kis méretű kenyérsütő formába öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Az utolsó 15 percben lefedjük egy alufóliadarabbal, hogy ne égjen meg a teteje.
A narancslikőrt pár perc alatt összeforraljuk a narancslével és a cukorral, majd a langyosra hűlt sütit megszurkáljuk egy hústűvel, és leöntjük a sziruppal. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, megszórjuk porcukorral, és szeletelhetjük is.
Ha tetszett az ünnepi narancskenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!