Hozzávalók
A piskótához:
- 300 g liszt
- 12 g sütőpor
- 75 g kakaópor
- 1 csipet só
- 325 g cukor
- 2 db tojás
- 60 ml olaj
- 170 ml tej
- 170 ml presszókávé
A krémhez:
- 500 ml hideg tejszín
- 6 g zselatin
- 50 g porcukor
- 2 marék apróra vágott étcsoki
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 3 db banán
Vakondtúrás torta
Hozzávalók
A piskótához:
- 300 g liszt
- 12 g sütőpor
- 75 g kakaópor
- 1 csipet só
- 325 g cukor
- 2 db tojás
- 60 ml olaj
- 170 ml tej
- 170 ml presszókávé
A krémhez:
- 500 ml hideg tejszín
- 6 g zselatin
- 50 g porcukor
- 2 marék apróra vágott étcsoki
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 3 db banán
A tésztához a tojást habosra keverjük a cukorral, hozzácsurgatjuk az olajat, tejet, presszókávét. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, kakaóporral és a tojásos masszába keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 45-50 perc). A megsült piskóta szilárdabb tetejét levágjuk (ezt nem fogjuk használni). A tészta belsejét kikaparjuk egy edénybe és kézzel jól összemorzsoljuk. A kikapart tészta aljába fektetjük a banánszeleteket. A tejszínből 3 evőkanálnyit a zselatinhoz keverünk, 2-3 percig állni hagyjuk. A többi tejszínből kemény habot verünk, a vége felé hozzákeverjük a porcukrot. A zselatint felmelegítjük és folyamatos habosítás mellett a tejszínhabhoz csurgatjuk, végül belekeverjük a vaníliás cukrot és az apróra vágott étcsokit. A kemény tejszínhabot púposan a banánokra halmozzuk és beborítjuk a morzsával, hogy úgy nézzen ki mint egy vakondtúrás. Hűtőbe rakjuk pár órára.