A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 50 g kukoricaliszt
- 350 g liszt
- 1 csipet só
- 250 g vaj
- 180 g porcukor
- 2 db tojássárgája
- 6 g sütőpor
- 25 g bourbon vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
A csokimázhoz
- 150 g étcsoki
- 1 ek olaj
Vaníliás karika házilag
A húsvéti receptek támogatója a
A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 50 g kukoricaliszt
- 350 g liszt
- 1 csipet só
- 250 g vaj
- 180 g porcukor
- 2 db tojássárgája
- 6 g sütőpor
- 25 g bourbon vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
A csokimázhoz
- 150 g étcsoki
- 1 ek olaj
A liszteket összekeverjük a sóval, majd összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan összegyúrjuk. Fóliába tekerjük és 20 percre hűtőbe tesszük pihenni.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 1,5 centi vastagságúra, és egy 7 centi átmérőjű formával kiszaggatjuk a karikákat. A közepükbe egy 3 centi átmérőjű lyukat szúrunk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük a karikákat. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat.
A kihűlt karikák alját belemártjuk az olvasztott csokiba, késsel kicsit lehúzzuk a felesleges csokit, majd sütőpapírra tesszük őket. Miután a csoki megdermedt, már lehet is enni!
Ha tetszett a vaníliás karika receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!