Hozzávalók
A fahéjas csiga tésztájához:
- 170 ml tej
- 40 g élesztő
- 3 nagy csipet cukor
- 250 g finomliszt (BL 55)
- 250 g kenyérliszt (BL 80)
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 50 g puha vaj
A fahéjas töltelékhez:
- 90 g olvasztott vaj
- 180 g cukor
- 2 nagy ek őrölt fahéj
Az almás töltelékhez:
- 4 db nagyobb alma
- 4 - 5 ek cukor
- 3 tk fahéj
WOW: Fahéjascsiga-torta!
Hozzávalók
A fahéjas csiga tésztájához:
- 170 ml tej
- 40 g élesztő
- 3 nagy csipet cukor
- 250 g finomliszt (BL 55)
- 250 g kenyérliszt (BL 80)
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 50 g puha vaj
A fahéjas töltelékhez:
- 90 g olvasztott vaj
- 180 g cukor
- 2 nagy ek őrölt fahéj
Az almás töltelékhez:
- 4 db nagyobb alma
- 4 - 5 ek cukor
- 3 tk fahéj
A fahéjascsiga-torta tésztájához a tejet megmelegítjük, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig, meleg helyen hagyjuk pihenni. Egy keverőtálba szórjuk a kétféle lisztet, a tojásokat, tojássárgáját, az élesztős tejet és elkezdjük bedagasztani. Mikor már összeállt a tészta, beledagasztjuk a puha vajat is, majd letakarjuk és meleg helyen kb 30 percig kelesztjük. Mikor megkelt a tészta átgyúrjuk és lisztezett felületen kb. 40×25 cm-es téglalappá nyújtjuk.
A fahéjas töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat, rákenjük a tésztára, a hosszabb oldalánál szorosan feltekerjük és kb. 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk. A csigákat egymás mellé rakjuk, kicsit kinyújtjuk őket, majd egy tortaformába rakjuk a csigák felét. Erre rászórjuk a meghámozott, kockákra vágott almákat, megszórjuk porcukorral, fahéjjal és ennek a tetejére nyomkodjuk a fahéjas csigát másik felét. 180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a fahéjascsiga-torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!