Hozzávalók
- 500 g tehéntúró
- 150 - 200 g eper
- 120 g búzadara
- 20 g szobahőmérsékletű vaj
- ½ db citrom reszelt héja
- 3 db tojás
- 2 csapott ek egész mák
- 1 ek porcukor
- 1 csipet só
- 100 g zsemlemorzsa
- 70 g vaj
Zseniális epres túrógombóc
Hozzávalók
- 500 g tehéntúró
- 150 - 200 g eper
- 120 g búzadara
- 20 g szobahőmérsékletű vaj
- ½ db citrom reszelt héja
- 3 db tojás
- 2 csapott ek egész mák
- 1 ek porcukor
- 1 csipet só
- 100 g zsemlemorzsa
- 70 g vaj
A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a vajat, a porcukrot, a sót, a citrom reszelt héját, a mákot, a tojássárgákat és a búzadarát. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és lazán a túróba forgatjuk. Ezután vizes kézzel gombócokat formázunk, minden gombóc közepébe egy fél szem epret teszünk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük a gombócokat. Miután feljöttek a víz felszínére 3-4 percig főzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük őket.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát. A lecsepegtetett gombócokat a morzsába forgatjuk. Tejföllel és eper lekvárral tálaljuk. Az eper lekvárhoz ITT találtok receptet.