Hozzávalók
- 5 ek darált dió
- 250 g darált keksz
- 10 db aszalt sárgabarack felezve
- 4 ek sárgabaracklekvár
- 3 ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 100 ml tej
- 100 ml rum
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 ek holland kakaópor
- 200 g étcsoki
Zserbógolyó
Hozzávalók
- 5 ek darált dió
- 250 g darált keksz
- 10 db aszalt sárgabarack felezve
- 4 ek sárgabaracklekvár
- 3 ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 100 ml tej
- 100 ml rum
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 ek holland kakaópor
- 200 g étcsoki
Tökéletes ünnepi süti, mindössze fél óra alatt? Igen, mert a klasszikus zserbón túl is van élet. A zserbógolyó a világ legegyszerűbb vendégvárója, így azok is könnyen összedobhatják, akik egyébként nem konyhatündérek. Nem kell hozzá beindítani a sütőt, és óriási kézügyességet sem igényel. Tölteléknek rumba áztatott aszalt sárgabarackot használtunk, de ezt akár el is hagyhatjátok, különösen akkor, ha a vendégseregben gyerekek is vannak.
RECEPT:
Az elfelezett aszalt sárgabarackot egy éjszakára a rumba áztatjuk. Egy tálban összekeverjük a darált diót, a darált kekszet, a sárgabaracklekvárt (a házi sárgabarack lekvárunk receptjét itt találjátok), a cukrot, a kakaóport, a vaníliás cukrot és a tejet. (Ha egy kicsit puhább állagot szeretnétek kapni, tehettek bele plusz 20-25 ml tejet.) Egy citrom reszelt héja is kerül a keverékbe. Ezután kis golyókat formázunk és a közepébe rakjuk a beáztatott aszalt barackot. Berakjuk a fagyasztóba kb. 20 percre.
Közben gőz fölött felolvasztjuk az étcsokit. A lehűlt golyókat belemártjuk a csokiba, majd hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
Ha tetszett a zserbógolyó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!