Hozzávalók
- 2 db édesburgonya (350 g sütve, tisztítva)
- só, bors
- 1 csokor bazsalikom
- 50 g parmezán
- 60 g zabliszt
- 4 db csirkemellfilé
- 5 - 10 g kókuszolaj
Parmezános édesburgonyával töltött csirkemell
Hozzávalók
- 2 db édesburgonya (350 g sütve, tisztítva)
- só, bors
- 1 csokor bazsalikom
- 50 g parmezán
- 60 g zabliszt
- 4 db csirkemellfilé
- 5 - 10 g kókuszolaj
Az édesburgonyával töltött csirkemell elkészítését azzal kezdjük, hogy az édesburgonyát alaposan megmossuk, megszurkáljuk villával, és 180 fokos sütőben, mérettől függően 50-60 perc alatt puhára sütjük. Ezután félbevágjuk a burgonyákat, kikaparjuk a belsejét, hagyjuk kihűlni, majd ízesítjük sóval, borssal, csíkokra vágott bazsalikommal és reszelt parmezánnal. Hozzáadjuk a zablisztet, és alaposan összedolgozzuk.
A csirkemelleket egy éles késsel úgynevezett pillangó formára szétvágjuk, kihajtjuk. Sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük az édesburgonyás masszával, majd megtűzdeljük hústűvel vagy fogpiszkálóval.
A töltött csirkemelleket egy füstölésig hevített, tapadásmentes serpenyőben, a kókuszolajon, oldalanként 1-2 perc alatt kérgesítjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Végül néhány bazsalikomlevéllel, valamint salátával vagy más fitt körettel tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 100 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!