Hozzávalók
- 300 g hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 50 g kókuszolaj
- 3 ek csirkecurry-fűszerkeverék
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 500 ml csirkealaplé
- 700 g csirkemell
- só, bors
- 2 db lime
- 1 ½ tk eritrit
- 500 g basmati rizs
- 1 kis csokor friss koriander
Paradicsomos csirkecurry
Hozzávalók
- 300 g hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 50 g kókuszolaj
- 3 ek csirkecurry-fűszerkeverék
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 500 ml csirkealaplé
- 700 g csirkemell
- só, bors
- 2 db lime
- 1 ½ tk eritrit
- 500 g basmati rizs
- 1 kis csokor friss koriander
A paradicsomos csirkecurry elkészítéséhez először készítünk egy alapot. Ehhez a vékonyra felszeletelt hagymát és fokhagymát közepes lángon, 10 perc alatt megpirítjuk a kókuszolajon. Ráteszünk 2 evőkanálnyit a csirkecurry-fűszerkeverékből, és még 1 percig pirítjuk. Ráöntjük a darabolt paradicsomot és az alaplevet, felforraljuk, majd egy botmixerrel krémesítjük.
A csirkét 2×4 cm-es csíkokra vágjuk, aztán sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk 1 evőkanál curryvel, majd mehet a mártásba, és 20 perc alatt összerottyantjuk. Belereszeljük a lime héját, belefacsarjuk a levét, és jöhet bele az eritrit is.
Ha igazán pergős rizst szeretnénk, akkor a basmatit sós, forrásban lévő vízben főzzük meg, úgy, mint egy tésztát. Amikor már puha, de még nem főtt túl, leszűrjük. A curryt megszórjuk aprított korianderrel, és rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a paradicsomos csirkecurry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fitt kaja csirkemellből! Nem csak rizzsel lehet kombinálni, így egyáltalán nem lesz unalmas a diéta.
Zöldfűszeres csirkemell borsópürével és chilis-mézes sütőtökkel