Hozzávalók
- 300 g csirkemell
- só, bors
- 100 g kókuszolaj
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 db babérlevél
- 500 g savanyú káposzta
Pirított káposzta csirkemellel
Hozzávalók
- 300 g csirkemell
- só, bors
- 100 g kókuszolaj
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 db babérlevél
- 500 g savanyú káposzta
A csirkemellet nagyobb (kb. 2 x 2 cm-es) kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Kb. 50 g kókuszolajon, nagy hőmérsékleten átpirítjuk a csirkét, hogy kapjon egy kis színt (kb. háromnegyedig legyen kész), és kivesszük – a pörzsanyagot is eltávolítjuk a lábasból.
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát, valamint a babért 4-5 perc alatt átpirítjuk ugyanabban a lábasban, majd jöhet hozzá vissza a csirke, a maradék kókuszolaj és a savanyú káposzta is. Nagyon magas hőfokon keverés mellett addig pirítjuk, amíg a káposzta össze nem esik, és meg nem pirul (kb. 10-15 perc).
Én magában szoktam fogyasztani, de ha szeretnétek, és nektek belefér az étrendetekbe, szénhidrátcsökkentett kenyérrel is ehetitek. 😉
Ha tetszett a pirított káposzta csirkemellel receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!