Hozzávalók
A ratatouille-hoz
- 100 g hagyma
- 100 g padlizsán
- 100 g cukkini
- 100 g sárga cukkini
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 - 2 ág rozmaring
- 4 levél zsálya
- 6 ág kakukkfű
- 20 g kókuszolaj
- só, bors
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
A zabos csirkéhez
- 300 g csirkemell
- só, bors
- 1 ek zabliszt
- 1 db tojás
- 60 g zabpehely
Ratatouille zabbal panírozott csirkemellel
Hozzávalók
A ratatouille-hoz
- 100 g hagyma
- 100 g padlizsán
- 100 g cukkini
- 100 g sárga cukkini
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 - 2 ág rozmaring
- 4 levél zsálya
- 6 ág kakukkfű
- 20 g kókuszolaj
- só, bors
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
A zabos csirkéhez
- 300 g csirkemell
- só, bors
- 1 ek zabliszt
- 1 db tojás
- 60 g zabpehely
A ratatouille mindig jó választás, bátran készítsétek csirkemellel! Első lépésként a hagymát, a padlizsánt és a cukkiniket kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a zöldfűszereket pedig finomra aprítjuk. Füstölgő serpenyőbe, a kókuszolajra dobjuk a zöldségeket, és végig magas lángon kb. 5 percig pirítjuk, majd hozzádobjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az aprított zöldfűszerekkel. Folytatjuk a pirítást kb. 4 percig, majd felöntjük a darabolt paradicsommal. Addig rotyogtatjuk alacsony lángon, amíg az egész összeért és megfőttek a zöldségek.
A csirkemellet hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a zablisztbe mártjuk, azután a tojásba, végül a zabpehelybe. Amikor kész vagyunk a panírozással, vagy egy sütőpapíros tepsire fektetjük a hússzeleteket, és 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, vagy ha belefér a diétánkba egy kis extra zsír, akkor kókuszolajban sütjük ki.
Ha tetszett a ratatouille zabbal panírozott csirkemellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!