Hozzávalók
- 4 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 1 db sárgarépa
- 2 szál szárzeller
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g csirkecombfilé
- 1 tk rozmaring
- 1 tk majoranna
- 2 tk oregánó
- 2 tk bazsalikom
- 1 tk kakukkfű
- só, bors
- 300 g passata
- 300 ml víz
- 50 ml főzőtejszín
- 3 db cukkini (500 g)
- 1 ek vaj
- 1 tk fokhagymapor
- 40 g parmezán
Bolognai cukkinitésztával
Hozzávalók
- 4 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 1 db sárgarépa
- 2 szál szárzeller
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g csirkecombfilé
- 1 tk rozmaring
- 1 tk majoranna
- 2 tk oregánó
- 2 tk bazsalikom
- 1 tk kakukkfű
- só, bors
- 300 g passata
- 300 ml víz
- 50 ml főzőtejszín
- 3 db cukkini (500 g)
- 1 ek vaj
- 1 tk fokhagymapor
- 40 g parmezán
Egy serpenyőben nagy lángon felhevítjük az olajat, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát. Amíg üvegesre párolódik, lereszeljük a répát és az szárzellert, és azt is a hagymához adjuk. Lepirítjuk a sofritoalapot, majd az apróra vágott fokhagymát is belerakjuk.
Amíg pirulnak a zöldségek, kis kockákra vágjuk a húst, és ezt is a zöldséges alaphoz dobjuk. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzátesszük a szárított zöldfűszereket, és azokat is lepirítjuk egy kicsit. Ezután sózzuk, borsozzuk, felöntjük passatával, és pár perc múlva a vizet is hozzáadjuk. Fedő alatt közepes lángon 20-25 perc alatt készre pároljuk, időnként megkeverve, és ha szükséges, pótoljuk a folyadékot. Az utolsó 10 percben hozzáöntjük a tejszínt, és azzal is összepároljuk a ragut.
Amíg készül a bolognai, összedobjuk a cukkinispagettit. A megmosott cukkiniket egy erre alkalmas hámozószerű eszközzel spagetti alakúra vágjuk. Egy serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, és rádobjuk a cukkiniszálakat. Nagy lángra kapcsolunk, és 1-2 percig pirítjuk, közben borssal és fokhagymaporral ízesítjük. Ha minden elkészült, tálalunk, és megszórjuk a bolognait reszelt parmezánnal.
Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a bolognai cukkinitésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!