Hozzávalók
- 120 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 g kókuszolaj
- 200 g darált marhahús
- 1 tk római kömény
- 1 csipet chipotle vagy chilipehely
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 csipet morzsolt oregánó
- ½ tk füstölt pirospaprika
- só, bors
- 100 ml passata
- ½ csokor koriander
- 4 db teljes kiőrlésű tortillalap (kb. 28 cm-es)
- 100 g reszelt zsírszegény sajt
Chilis marharaguval töltött quesadilla
Hozzávalók
- 120 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 g kókuszolaj
- 200 g darált marhahús
- 1 tk római kömény
- 1 csipet chipotle vagy chilipehely
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 csipet morzsolt oregánó
- ½ tk füstölt pirospaprika
- só, bors
- 100 ml passata
- ½ csokor koriander
- 4 db teljes kiőrlésű tortillalap (kb. 28 cm-es)
- 100 g reszelt zsírszegény sajt
A chilis marharagu elkészítéséhez az aprított hagymát és fokhagymát 4-5 perc alatt megpirítjuk egy forró serpenyőben, a kókuszolajon. Hozzáadjuk a darált húst, és újbóli 4-5 perc pirítás után fűszerezzük a római köménnyel, chilipehellyel, fahéjjal, oregánóval, pirospaprikával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a passatával és 100 ml vízzel.
Addig rotyogtatjuk, amíg nagyon sűrű, szinte már mártás nélküli állapotot érünk el (25-30 perc), majd ha kész, megszórjuk az aprított korianderrel. Egy tapadásmentes serpenyőbe teszünk egy tortillát. Elosztjuk rajta a ragu felét, majd jöhet a reszelt sajt fele, az egészet lefedjük még egy tortillalappal. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 10 percre. A megmaradt hozzávalókkal ugyanígy járunk el, majd frissen tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a chilis marharaguval töltött quesadilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több chilis recept, ha a marharagu nem a kedvencetek:
Aszalt paradicsomos – chilis mozzarellás grillszendvics friss salátával
Chilis grillsajt sült paradicsomsalátával és lepénykenyérrel