Hozzávalók
A kápiasalátához
- 6 db kápia paprika (800 g)
- ½ fej lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 db szárított paradicsom
- 1 ek kapribogyó (20g)
- 2 ek fekete olajbogyó (60g)
- 2 csipet chilipehely
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- só, bors
- 1 kis csokor bazsalikom
A zellerhez
- 1 db zellergumó (500 g)
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor kakukkfű
A húshoz
- 4 x 200 g marhahátszín-steak (kb. 2 ujjnyi vastag)
- só, bors
- 2 tk olívaolaj
Hozzávalók
A kápiasalátához
- 6 db kápia paprika (800 g)
- ½ fej lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 db szárított paradicsom
- 1 ek kapribogyó (20g)
- 2 ek fekete olajbogyó (60g)
- 2 csipet chilipehely
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- só, bors
- 1 kis csokor bazsalikom
A zellerhez
- 1 db zellergumó (500 g)
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor kakukkfű
A húshoz
- 4 x 200 g marhahátszín-steak (kb. 2 ujjnyi vastag)
- só, bors
- 2 tk olívaolaj
A grillezett steak előtt a salátával foglalkozunk. A kápia paprikákat a grillre dobjuk, és hagyjuk, hogy feketére égjen a héja, majd egy tálba tesszük, és lefedve hagyjuk 5-10 percre.
Közben a zellergumót kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, az olívaolajjal meglocsoljuk, majd fokhagymával és kakukkfűvel fóliába csomagolva a grillre tesszük, és időnként megforgatva 15-20 perc alatt készre sütjük.
A lila hagymát finomra vágjuk, és egy tálba tesszük, majd rányomjuk a fokhagymát. A szárított paradicsomot csíkokra, a kapribogyót rusztikusra, az olajbogyót karikára vágjuk, és ezeket is a hagymához adjuk. Amikor felpuhult a kápiák bőre, akkor meghámozzuk, kimagozzuk, és csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a salátaalaphoz. Ízesítjük chilivel, olívaolajjal és balzsamecettel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a felaprított bazsalikommal, majd alaposan elkeverjük.
A steakeket sütés előtt szoba-hőmérsékletűre hagyjuk melegedni, majd sózzuk, borsozzuk, megkenjük olívaolajjal, és a grillen igénytől függően oldalanként 2-4 perc alatt a kívánt sütési állagra sütjük (rare, medium, well done). Hagyjuk pihenni 5 percet, majd felvághatjuk.
A felszeletelt húst a grillzellerrel és a kápiasalátával tálaljuk.
Ha tetszett a tökéletes grillezett steak zöldségekkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!