Hozzávalók
A húsgolyóhoz
- 500 g darált pulykahús
- 100 g rizs
- 1 csapott tk fokhagymapor
- só, bors
- 1 nagy csokor friss kapor
- 1 gerezd fokhagyma (fokhagymanyomóval átnyomva)
A szószhoz
- 150 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 g kókuszolaj
- 500 ml csirkealaplé
A tálaláshoz
- 175 g natúr joghurt
- kovászos uborka
- szénhidrátcsökkentett fitt kenyér
Kapros pulykahúsgombóc
Hozzávalók
A húsgolyóhoz
- 500 g darált pulykahús
- 100 g rizs
- 1 csapott tk fokhagymapor
- só, bors
- 1 nagy csokor friss kapor
- 1 gerezd fokhagyma (fokhagymanyomóval átnyomva)
A szószhoz
- 150 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 g kókuszolaj
- 500 ml csirkealaplé
A tálaláshoz
- 175 g natúr joghurt
- kovászos uborka
- szénhidrátcsökkentett fitt kenyér
A kapros pulykahúsgombóc elkészítését azzal kezdjük, hogy a húsgolyóhoz az előkészített alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, majd golflabda méretű golyókat formázunk belőle.
A megtisztított, apróra vágott hagymát és fokhagymát közepes lángon, 4-5 perc alatt lepirítjuk a kókuszolajon, majd felöntjük az alaplével, és egy botmixerrel összeturmixoljuk. Belehelyezzük a húsgolyókat, majd alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a hús és a benne lévő rizs teljesen megpuhult.
Adagonként 1 kanál joghurttal és aprított friss kaporral tálaljuk. Szénhidrátcsökkentett kenyérrel és kovászos uborkával fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a kapros pulykahúsgombóc receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!