Hozzávalók
- 250 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 30 g gyömbér
- 1 db friss chili
- 30 g kókuszolaj
- 400 g pulykamell
- só, bors
- 2 ek curry fűszerkeverék
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 db konzerv light kókusztej (400 ml/konzerv)
- 1 db narancs leve
- 900 ml csirkealaplé
- 1 db citrom
- 1 csokor koriander
- 200 g kuszkusz
Kókusztejes pulykacurry kuszkusszal
Hozzávalók
- 250 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 30 g gyömbér
- 1 db friss chili
- 30 g kókuszolaj
- 400 g pulykamell
- só, bors
- 2 ek curry fűszerkeverék
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 db konzerv light kókusztej (400 ml/konzerv)
- 1 db narancs leve
- 900 ml csirkealaplé
- 1 db citrom
- 1 csokor koriander
- 200 g kuszkusz
A kókusztejes pulykacurry alapjához a finomra aprított hagymát, fokhagymát, gyömbért és a szeletelt chilit 5-6 perc alatt átpirítjuk a kókuszolajon, majd hozzádobjuk a csíkozott pulykamellet. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük curryvel és fahéjjal, majd ráöntjük a kókusztejet, a narancs kifacsart levét és 400 ml alaplevet. Belereszeljük a citrom héját, és addig forraljuk, amíg a pulykamell puhára fő, és a mártásunk besűrűsödik (20-30 perc).
Amikor kész, megszórjuk az aprított korianderrel, és ráfacsarjuk a citrom levét.
A kuszkuszt kétszeres mennyiségű (400 ml), forró, sós alaplében lefedve áztatjuk 5-10 percig, majd a kókusztejes pulykacurry mellé tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Ha tetszett a kókusztejes pulykacurry kuszkusszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!