Hozzávalók
- 200 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 g kókuszolaj
- 500 g darált marhahús
- só, bors
- 1 tk majoranna
- ½ ek füstölt paprika
- ½ ek pirospaprika
- 1 tk fűszerkömény
- 2 db babérlevél
- 500 ml marhaalaplé
- 200 g bulgur
- 1 kg savanyú káposzta
- 500 g zsírszegény joghurt
Marhahúsos rakott savanyú káposzta
Hozzávalók
- 200 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 g kókuszolaj
- 500 g darált marhahús
- só, bors
- 1 tk majoranna
- ½ ek füstölt paprika
- ½ ek pirospaprika
- 1 tk fűszerkömény
- 2 db babérlevél
- 500 ml marhaalaplé
- 200 g bulgur
- 1 kg savanyú káposzta
- 500 g zsírszegény joghurt
A marhahúsos rakott savanyú káposzta nem igényel sok munkát. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát közepes lángon, 10 perc alatt megpirítjuk a kókuszolajon, majd hozzárakjuk a marhahúst, és 5 percig ezzel is pirítjuk. Sózzuk, borsozzunk, fűszerezzük a majorannával, a kétféle pirospaprikával, a fűszerköménnyel és a babérlevéllel, majd felöntjük az alaplével, és addig forraljuk, amíg egy szaftos, nem túl híg állagot kapunk.
A bulgurt forrásban lévő, sós vízben 3/4 keménységig főzzük. A káposztát, ha úgy érezzük, átmoshatjuk, majd az ⅓-át egy tepsi aljára tesszük. Jöhet rá a bulgur, aztán a ragu, majd ezt követi a maradék 2/3 káposzta. Eloszlatjuk a tetején a joghurtot, és 230 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 30 percre.
- Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!