Hozzávalók
A húspogácsához
- 400 g darált marhahús
- só, bors
A körethez
- 250 g sárga cukkini
- 250 g zöld cukkini
- 2 ek olívaolaj
- ½ db citrom
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
- ½ csokor bazsalikom
- 50 g bébispenót
Marhahúspogácsa grillezett marinált cukkinivel és bébispenóttal
Hozzávalók
A húspogácsához
- 400 g darált marhahús
- só, bors
A körethez
- 250 g sárga cukkini
- 250 g zöld cukkini
- 2 ek olívaolaj
- ½ db citrom
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
- ½ csokor bazsalikom
- 50 g bébispenót
A marhahúspogácsa elkészítéséhez a marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk, és egy tapadásmentes serpenyőben, oldalanként kb. 2 perc alatt nagyon magas hőmérsékleten kérgesítjük. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt készre sütjük.
A cukkiniket hosszában 3 mm vastag szeletekre vágjuk egy mandolinnal, majd egy extra forró grillserpenyőben, szárazon, 1-2 perc alatt megpirítjuk mindkét oldalukat. Amikor kész vagyunk, meglocsoljuk az olívaolajjal, ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk a levét is. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, rátépkedjük a bazsalikomleveleket és belekeverjük a bébispenótot is. A húspogácsát a marinált cukkinivel fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fitt marhahusi:
Fitt pirított rizstészta marhahússal