Hozzávalók
- 600 g paszternák
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 4 szelet karaj (500 g)
- 1 csokor kakukkfű
- 5 - 10 g kókuszolaj
- 1 - 2 ek dijoni mustár
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek ropogós hagyma (bolti)
Mustáros-kakukkfüves sertéskaraj sült paszternákkal
Hozzávalók
- 600 g paszternák
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 4 szelet karaj (500 g)
- 1 csokor kakukkfű
- 5 - 10 g kókuszolaj
- 1 - 2 ek dijoni mustár
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek ropogós hagyma (bolti)
A mustáros-kakukkfüves sertéskaraj köretéhez először a paszternákokat alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
A karajt sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az aprított kakukkfűvel, majd egy serpenyőben, magas hőfokon, nagyjából 3-5 perc alatt kérgesítjük a kókuszolajon. Megkenjük a mustárral, és amikor a paszternák félig megsült, rátesszük a húst – kb. 20 perc elég lesz neki a sütőben a kérgesítés után.
Amikor elkészült az étel a sütőben, kivesszük a húst és a paszternákot, megszórjuk az aprított petrezselyemmel és a ropogós hagymával, így tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a mustáros-kakukkfüves sertéskaraj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!