Hozzávalók
A bulgurhoz
- 300 g sütőtök
- só, bors
- 150 g bulgur
- 2 ek olívaolaj
- 1 kis csokor friss zsálya
- 1 csipet chilipehely
- 1 db citrom
A sertésszűzhöz
- 50 g chorizo
- 550 g sertésszűz
- só, bors
- 50 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g fekete olajbogyó
- 1 csipet chilipehely
- 1 tk füstölt paprika
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés / konzerv)
- 200 ml víz
Sertésszűz őszi bulgurral
Hozzávalók
A bulgurhoz
- 300 g sütőtök
- só, bors
- 150 g bulgur
- 2 ek olívaolaj
- 1 kis csokor friss zsálya
- 1 csipet chilipehely
- 1 db citrom
A sertésszűzhöz
- 50 g chorizo
- 550 g sertésszűz
- só, bors
- 50 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g fekete olajbogyó
- 1 csipet chilipehely
- 1 tk füstölt paprika
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés / konzerv)
- 200 ml víz
Az őszi bulgurral tálalt sertésszűz elkészítését a körettel kezdjük. Ehhez a sütőtököt 1-2 cm-es kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.
A bulgurt bő, sós vízben feltesszük főni, nagyjából 10-15 percig főzzük, majd leszűrjük, mint egy tésztát, és félretesszük.
A chorizót apró, kb. 2 x 2 mm-es kockára vágjuk, majd egy nagyobb, tapadásmentes serpenyőben elkezdjük kiolvasztani a zsírját. A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, majd a chorizo mellé tesszük a serpenyőbe, és 4-5 perc alatt kérgesítjük. Míg sül a hús, a chorizóhoz hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, a szeletelt fokhagymát és az olajbogyót. Ha letelt a 4-5 perc, és kapott egy kis színt a hús, kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
A hagymás alapra szórjuk a chilipelyhet, a füstölt paprikát, sózzuk, borsozzuk, majd jöhet rá a darabolt paradicsom konzerv és a víz. Összerottyantjuk, majd amikor mártásállagot kapunk, visszahelyezzük a húst, és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezve 10-15 perc alatt készre sütjük.
A megfőtt bulgurhoz keverjük a sütőtököt, az olívaolajat, az aprított zsályát, a chilipelyhet, egy egész citrom héját és a felének a levét, majd sózzuk, borsozzuk. A sertésszüzet az őszi bulgurral tálaljuk.
Ha tetszett a sertésszűz őszi bulgurral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!