Hozzávalók
- 2 egész csirkemell
- 1 ½ ek curry fűszerkeverék
- 400 ml alaplé vagy víz
- 200 g kuszkusz
- 150 g natúr joghurt (zsírszegény)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor menta
- 1 csokor koriander
- só
- bors
- 250 g cukorborsó
- 1 ½ tk kókuszzsír
- ½ citrom leve
Hozzávalók
- 2 egész csirkemell
- 1 ½ ek curry fűszerkeverék
- 400 ml alaplé vagy víz
- 200 g kuszkusz
- 150 g natúr joghurt (zsírszegény)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor menta
- 1 csokor koriander
- só
- bors
- 250 g cukorborsó
- 1 ½ tk kókuszzsír
- ½ citrom leve
Az indiai fűszerezésű csirkemell elkészítéséhez a csirkemellet befűszerezzük majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Az alaplevet felforraljuk, ízesítjük, majd beleborítjuk a kuszkuszt, lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk (félidőnél felkavarjuk egy villával).
A joghurtra rányomjuk az egyik fokhagymát, hozzáadjuk a felaprított mentát és koriandert. Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet összekeverjük, és egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
A cukorborsót 3-5 perc alatt átpirítjuk a kókuszzsíron, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a szeletekre vágott maradék fokhagymát. A legvégén ráfacsarjuk a fél citrom levét. Tálalásnál pár levél petrezselyemmel vagy korianderrel díszítjük.
Ha tetszett az indiai fűszerezésű csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!