Hozzávalók
- 400 g füstölt csülök (bőr és zsír nélküli sovány rész)
- 350 g tarkabab
- 180 g hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 50 g paprika
- 50 g kókuszolaj
- 1 tk fűszerkömény
- 2 tk füstölt paprika
- 2 csipet chipotle
- 180 g görög joghurt
- 60 g paradicsom
- 1 kg savanyú káposzta
- 200 g répa
- 200 g petrezselyemgyökér
- 150 g burgonya
- 3 db babérlevél
- só, bors
- 1 csokor tárkony
Joghurtos-savanyú káposztás paszulyleves
Hozzávalók
- 400 g füstölt csülök (bőr és zsír nélküli sovány rész)
- 350 g tarkabab
- 180 g hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 50 g paprika
- 50 g kókuszolaj
- 1 tk fűszerkömény
- 2 tk füstölt paprika
- 2 csipet chipotle
- 180 g görög joghurt
- 60 g paradicsom
- 1 kg savanyú káposzta
- 200 g répa
- 200 g petrezselyemgyökér
- 150 g burgonya
- 3 db babérlevél
- só, bors
- 1 csokor tárkony
A csülköt 1,5 cm-es kockára vágjuk, és kb. 1 liter vízben feltesszük főni. Az előzőleg egy éjszakára beáztatott babot is feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen ellepje (kb. 2 liter), és készre főzzük. (Ez akár 2 óra is lehet, babtól függően, ez a külön főzős technika pedig a turmixolás miatt lesz fontos.)
Az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát 5-10 perc alatt közepes/magas lángon megpirítjuk a kókuszolajon, majd fűszerezzük a köménnyel, a füstölt pirospaprikával és a chipotléval. Elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot és a felkockázott paradicsomot, majd öntünk rá 3 liter vizet, felforraljuk, és egy botmixerrel krémesre zúzzuk.
Beledobjuk a savanyú káposztát, a felkockázott répákat és burgonyát, valamint a babérlevelet, majd jöhet a főtt csülök, lével együtt. Addig rotyogtatjuk, amíg a zöldség teljesen puha lesz. A vége előtt 5 perccel hozzátesszük a babot, lével együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk friss aprított tárkonnyal, és tálaljuk.
- Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Ha tetszett a joghurtos-savanyú káposztás paszulyleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!