Hozzávalók
A húsgolyókhoz
- 500 g darált marhahús
- 1 db tojás
- 2 ek zabpehelyliszt
- 2 tk őrölt kömény
- 1 tk fahéj
- só, bors
- 3 tk fűszerpaprika
- 2 tk gyömbérpor
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 tk Cayenne-bors
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 3 ek olvasztott kókuszolaj
A salátához
- 300 g koktélparadicsom
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 2 tk kömény
- 1 tk fahéj
- só, bors
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 tk gyömbérpor
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 tk Cayenne-bors
- 2 ek olvasztott kókuszolaj
- 140 g feta sajt
- 1 csokor friss petrezselyem
A kuszkuszhoz
- 180 g kuszkusz
- 1 db citrom leve
- 1 csokor friss petrezselyem
- só
Marokkói fűszeres húsgolyók fetás, sült csicseriborsós salátával és kuszkusszal
Hozzávalók
A húsgolyókhoz
- 500 g darált marhahús
- 1 db tojás
- 2 ek zabpehelyliszt
- 2 tk őrölt kömény
- 1 tk fahéj
- só, bors
- 3 tk fűszerpaprika
- 2 tk gyömbérpor
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 tk Cayenne-bors
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 3 ek olvasztott kókuszolaj
A salátához
- 300 g koktélparadicsom
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 2 tk kömény
- 1 tk fahéj
- só, bors
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 tk gyömbérpor
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 tk Cayenne-bors
- 2 ek olvasztott kókuszolaj
- 140 g feta sajt
- 1 csokor friss petrezselyem
A kuszkuszhoz
- 180 g kuszkusz
- 1 db citrom leve
- 1 csokor friss petrezselyem
- só
A darált húst egy keverőtálba helyezzük, és az olvasztott kókuszolaj kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót. Alaposan összegyúrjuk, és a masszából 12 db egyforma méretű golyót formázunk. A húsgolyókat egy tepsibe helyezzük, egymástól 4-5 cm-es távolságra, meglocsoljuk az olvasztott kókuszolajjal, és 210 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton, a sütő legfelső rácsán 7-8 percig grillezzük.
Amíg pirulnak a húsgolyók, a koktélparadicsomokat és a leszűrt csicseriborsót elkeverjük a szárított fűszerekkel és a kókuszolajjal egy tálban. Amikor letelt a sütési idő, kikapjuk a sütőből a golyókat és leöntjük róluk a felesleges zsiradékot. Melléjük öntjük a tepsibe a fűszeres csicseri-paradicsom mixünket, majd megszórjuk feta sajttal és friss, durvára aprított petrezselyemmel. Mehet vissza 190 fokra kb. 30 percre, de most már a sütő középső rácsára, grill + légkeverés funkción.
A kuszkuszt felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, lefedjük, és 5-6 percet várunk. Ezzel a kuszkusz el is készült, hozzákeverjük a citrom levét, a friss petrezselymet és sót, majd ha elkészült a marokkói fűszeres tepsis húsgolyó, jöhet is a tálalás. Egy adag kuszkuszt halmozunk a tányérra, és fejenként 3 db húsgolyót meg egy jó adag csicseris-paradicsomos mixet rakunk rá. Megszórjuk még friss petrezselyemmel, és készen is vagyunk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: kb. 38 perc
Ha tetszett a marokkói fűszeres húsgolyó receptje receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!