Hozzávalók
- 100 g zabpehely
- 400 ml mandulatej
- 20 g fehérjepor
- 2 db alma
- 50 g mandula
- 1 mk őrölt fahéj
- 0.25 db citrom reszelt héja
- pár csepp vaníliaesszencia
A tetejére
- pár szem mandula
Almás-mandulás zabkása
Hozzávalók
- 100 g zabpehely
- 400 ml mandulatej
- 20 g fehérjepor
- 2 db alma
- 50 g mandula
- 1 mk őrölt fahéj
- 0.25 db citrom reszelt héja
- pár csepp vaníliaesszencia
A tetejére
- pár szem mandula
A almás-mandulás zabkása elkészítéséhez a zabpelyhet egy edénybe rakjuk, és szárazon kissé lepirítjuk, így sokkal intenzívebb és finomabb íze lesz. Ezután felöntjük a mandulatejjel, és belekeverjük a fehérjeport. Közben meghámozzuk az almát, lereszeljük, és a durvára vágott mandulával együtt a zabkásához keverjük. Mikor felszívta a zabpehely a mandulatejet (kb. 10 perc főzés, közepes lángon), akkor kész is vagyunk. Elkeverjük egy kevés fahéjjal, citromhéjjal valamint a vaníliaesszenciával, és mandulával megszórva tálaljuk.
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 10-15 perc
Összesen: 20-25 perc
Ha tetszett a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több zabkása:
Csokis zabkása karamellizált banánnal
Krémes gyümölcsös zabkása
Másnapos zabkása