Cukormentes
Laktózmentes
Hozzávalók
A piskótához
- 160 g kókuszzsír (szoba-hőmérsékletű)
- 180 g eritrit
- 150 g rizsliszt
- 150 g zabliszt
- 2 tk sütőpor
- 200 g darált dió
- 200 ml mandulatej
- 200 ml kávé
- 2 csipet só
A sziruphoz
- 1 db narancs héja
- 1 db narancs leve
- 50 ml víz
A vaníliás pudinghoz
- 40 g étkezési keményítő
- 600 ml mandulatej
- 1 tk vaníliaesszencia (vagy 1 db vaníliarúd)
- 1 marék mazsola
- 80 g eritrit
A csokiöntethez
- 180 ml mandulatej
- 3 ek holland kakaópor
- 1 tk keményítő
- 30 ml rum
- 1 ek eritrit
Hozzávalók
A piskótához
- 160 g kókuszzsír (szoba-hőmérsékletű)
- 180 g eritrit
- 150 g rizsliszt
- 150 g zabliszt
- 2 tk sütőpor
- 200 g darált dió
- 200 ml mandulatej
- 200 ml kávé
- 2 csipet só
A sziruphoz
- 1 db narancs héja
- 1 db narancs leve
- 50 ml víz
A vaníliás pudinghoz
- 40 g étkezési keményítő
- 600 ml mandulatej
- 1 tk vaníliaesszencia (vagy 1 db vaníliarúd)
- 1 marék mazsola
- 80 g eritrit
A csokiöntethez
- 180 ml mandulatej
- 3 ek holland kakaópor
- 1 tk keményítő
- 30 ml rum
- 1 ek eritrit
A mentes somlói galuska piskótájához egy üstben kikeverjük a szoba-hőmérsékletű kókuszzsírt az eritrittel, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és ismét átkeverjük a masszát. Sütőpapírral bélelt, kb. 25 x 25 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e a közepe is sütinek, majd kivesszük a sütőből, és hagyjuk legalább langyosra hűlni.
A sziruphoz lereszeljük a narancs héját, hozzáfacsarjuk a levét, hozzáadjuk a vizet, és közepes lángon picit összeforraljuk.
A vaníliás pudinghoz a keményítőt csomómentesre keverjük egy kevés mandulatejjel, majd felöntjük a többivel, hozzáadjuk a vaníliát, a mazsolát és az eritritet, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik.
A csokiöntet hozzávalóit is csomómentesre keverjük, majd pár perc alatt, közepes lángon, folyamatos keverés mellett ezt is besűrítjük.
Fagylaltoskanállal egy nagyobb tálba adagoljuk a somlói galuska piskóta felét, erre megy a szirup fele, a puding fele, majd újra a „piskóta”, a szirup és a puding.
A sütit hűtőbe rakjuk egy órára, majd fagyiskanállal tálkákba szedjük, és az öntettel meglocsolva tálaljuk.
Ha tetszett a mentes somlói galuska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!