Laktózmentes
Hozzávalók
- 80 g rizsliszt
- 80 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 mk só
- 20 g szezámmag
- 20 g lenmag
- ½ mk szárított bazsalikom
- ½ mk fokhagymapor
- 100 g kókuszolaj
- 2 - 4 ek víz
Teljes kiőrlésű, magvas kréker
Hozzávalók
- 80 g rizsliszt
- 80 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 mk só
- 20 g szezámmag
- 20 g lenmag
- ½ mk szárított bazsalikom
- ½ mk fokhagymapor
- 100 g kókuszolaj
- 2 - 4 ek víz
A krékerhez a kétféle lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, a magvakat, a szárított bazsalikomot, a fokhagymaport, a felolvasztott kókuszolajat, és elkezdjük összegyúrni a tésztát. Ha kissé száraznak tűnne a tészta, azaz nem formázható, nyújtható, hozzáadunk 2-4 evőkanálnyi vizet.
Összeállítjuk a tésztát, majd két sütőpapír között kb. 1,5-2 mm vékonyra nyújtjuk. Rombusz alakúra vágjuk őket (esetleg megszórhatjuk nagy szemű sóval), majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 15 percre, végül kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha tetszett a teljes kiőrlésű, magvas kréker receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!