Hozzávalók
A marinádhoz
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 db chilipaprika
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk oregánó
- 10 ml balzsamecet (kb. 3 tk)
- 3 ek olívaolaj
- 70 g koktélparadicsom (kb. 5 db)
- 1 tk citromlé
A csirkéhez
- 600 g csirkefelsőcomb-filé
A bulgurhoz
- 100 g bulgur
- 250 ml zöldség- vagy csirkealaplé
- 80 g gránátalma
- 30 g héjas mandula
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 1 csokor menta
Piri-piri csirkecomb gránátalmás bulgurral
Hozzávalók
A marinádhoz
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 db chilipaprika
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk oregánó
- 10 ml balzsamecet (kb. 3 tk)
- 3 ek olívaolaj
- 70 g koktélparadicsom (kb. 5 db)
- 1 tk citromlé
A csirkéhez
- 600 g csirkefelsőcomb-filé
A bulgurhoz
- 100 g bulgur
- 250 ml zöldség- vagy csirkealaplé
- 80 g gránátalma
- 30 g héjas mandula
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 1 csokor menta
A piri-piri csirkecomb marinádjához az alapanyagokat egy robotgépben krémesre zúzzuk. Alaposan összemasszírozzuk a csirkével, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
A bulgurt az alaplével alacsony hőfokon addig főzzük, amíg fel nem szívja a folyadékot, aztán elzárjuk, és lefedve félretesszük 15 percre. A szoba-hőmérsékletűre hűlt bulgurhoz keverjük a gránátalmamagokat, a szeletelt vagy aprított mandulát, a szeletelt újhagymát és a fokhagymanyomóval átzúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, és rászórjuk az aprított mentát, majd alaposan összeforgatjuk.
A csirkét egy sütőpapírral bélelt tepsin 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 20 perc alatt készre sütjük. Tányérra szedjük a bulgurt, mellétesszük a csirkét, végül megszórhatjuk még néhány friss mentalevéllel, és ízlés szerint egy kevés citromhéjat is reszelhetünk rá.
- Előkészítési idő: 65 perc
- Elkészítési idő: 35 perc
- Összesen: 100 perc
Ha tetszett ez a piri-piri csirkecomb gránátalmás bulgurral recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!