Hozzávalók
- 4 db alma (kb. 140 g / db)
- 40 g zabpehely
- 25 g vaníliás fehérjepor
- 1 csipet só
- 3 db tojásfehérje
- 20 g tökmag
- 2 csipet őrölt fahéj
A tálaláshoz
- 150 g natúr joghurt
- 1 mk folyékony édesítő
- ½ db citrom reszelt héja
Zabos sült alma joghurttal
Hozzávalók
- 4 db alma (kb. 140 g / db)
- 40 g zabpehely
- 25 g vaníliás fehérjepor
- 1 csipet só
- 3 db tojásfehérje
- 20 g tökmag
- 2 csipet őrölt fahéj
A tálaláshoz
- 150 g natúr joghurt
- 1 mk folyékony édesítő
- ½ db citrom reszelt héja
A zabos sült almához az almákat egy karalábévájó segítségével üregesre vágjuk. Ez annyit tesz, hogy szép apránként egy mélyedést vágunk az almákba, később ide kerül majd a töltelék. Az almákat egy tepsibe rakjuk, és betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, mérettől függően 12-15 percre.
A zabpelyhet, a fehérjeport és a sót összekeverjük egy kisebb tálban. A tojásfehérjéket egy habverővel, magas fokozaton kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a zabpelyhes résszel. Ezt a tölteléket végül beletöltjük az elősütött almák belsejébe, megszórjuk a tökmaggal, majd visszarakjuk őket a sütőbe 12-15 percre. Az időtartam attól függ, hogy mennyire vékony falat hagytunk az almáknak.
Mikor megsültek az almák, megszórjuk a tetejüket egy kis fahéjjal. A joghurtot elkeverjük az édesítőszerrel és a citromhéjjal, majd ezzel tálaljuk az almákat.
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 15 perc
Összesen: 30 perc
Ha tetszett a zabos sült alma joghurttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több alma:
Tökéletes pulled pork almás coleslaw salátával
Grillsajtos szendvics almás coleslaw salátával
Fahéjas-almás joghurttorta