Hirdetés

Levendulás-amarettós tojáslikőr

Hozzávalók

1.3
literhez
+
500 ml habtejszín
100 ml tej
400 ml amaretto
2 ek levendula
0.25 db tonkabab
1 rúd vanília
9 db tojássárgája
130 g porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Levendulás-amarettós tojáslikőr

Imádom a levendulát, de vigyázni kell vele, mert ha túltoljátok, könnyen szappanra hasonlító ízt érhettek el. Viszont ha megfelelően használjátok, egy nagyon különleges élményben lesz részetek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1.3
literhez
+
500 ml habtejszín
100 ml tej
400 ml amaretto
2 ek levendula
0.25 db tonkabab
1 rúd vanília
9 db tojássárgája
130 g porcukor
Bevásárlólistához adom

A habtejszínt, a tejet, az amarettót, a levendulát, a lereszelt tonkababot és a vaníliarudat összemelegítjük. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd a tejes mixünket fokozatos keverés mellett rászűrjük. Vízgőz felett, egy maghőmérő segítségével folyamatosan kevergetve 85 fokig melegítjük. Hűtve fogyasztjuk.

Levendulás-amarettós tojáslikőr

Ha tetszett a levendulás-amarettós tojáslikőr receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások