Hozzávalók
- 4 - 5 fej lilahagyma
- 1 csomag levelestészta
- 2 szelet bacon
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- 1 ek barnacukor
- 1 db tojás
- só, bors
Hozzávalók
- 4 - 5 fej lilahagyma
- 1 csomag levelestészta
- 2 szelet bacon
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- 1 ek barnacukor
- 1 db tojás
- só, bors
A hagymákat megpucoljuk és nagyságtól függően vízszintesen 2-3 részre vágjuk a fejeket. Egy serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott bacont, kiszedjük, majd a zsírjához hozzáadjuk az olajat, cukrot, balzsamecetet és 1-2 percig hagyjuk, hogy felolvadjon a cukor és szirupos legyen. Belerakjuk a hagymákat, majd mehet rá a bacon és kis lángon 2-3 percig pirítjuk. A leveles tésztát rászabjuk a tetejére, úgy, hogy befedje, villával megszurkáljuk, lekenjük a tojással és az egész tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd kb. 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje. Miután megsült, még forrón, nagyon óvatosan egy tányérra kiborítjuk, fejjel lefelé, hogy a hagyma látszódjon.