Hozzávalók
A töltelékhez
- 2 db paradicsom
- 1 fej hagyma
- 150 g szárított ancho chilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olaj
- 800 g darált marhahús
- 2 ek őrölt római kömény
- 1 ek őrölt koriandermag
A gorditához
- 2 ½ bögre hari masa kukoricaliszt (sima kukoricaliszt nem jó)
- 0.25 bögre liszt
- 2 csomag sütőpor
- 1 tk só
- 1 ½ bögre meleg víz
- 1 l olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
- 1 db jégsaláta (kisebb)
- 100 g queso fresco vagy queso blanco sajt
- 1 doboz tejföl ((kicsi))
- 1 csokor friss koriander (kisebb)
- 1 - 2 db lime
Marharagus gordita
Hozzávalók
A töltelékhez
- 2 db paradicsom
- 1 fej hagyma
- 150 g szárított ancho chilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olaj
- 800 g darált marhahús
- 2 ek őrölt római kömény
- 1 ek őrölt koriandermag
A gorditához
- 2 ½ bögre hari masa kukoricaliszt (sima kukoricaliszt nem jó)
- 0.25 bögre liszt
- 2 csomag sütőpor
- 1 tk só
- 1 ½ bögre meleg víz
- 1 l olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
- 1 db jégsaláta (kisebb)
- 100 g queso fresco vagy queso blanco sajt
- 1 doboz tejföl ((kicsi))
- 1 csokor friss koriander (kisebb)
- 1 - 2 db lime
A paradicsomot és a hagymát egy száraz, füstölésig hevített serpenyőben vagy láng felett enyhén megfeketítjük. Az ancho chilit kimagozzuk, mad leöntjük forró vízzel, hozzádobjuk a hagymát, a paradicsomot és a két gerezd fokhagymát. Hagyjuk állni legalább fél órát, amíg a chili meg nem puhul. Az összes zöldséget a chilivel és kb. 200 ml vízzel (amiben ázott) leturmixoljuk, majd átpasszírozzuk egy sűrű szövésű szűrőn.
A marhahúst egy lábasban aranybarnára pirítjuk az olajon a római köménnyel és az őrölt korianderrel, majd felöntjük a chilis turmixunkkal. Addig főzzük, amíg szinte teljesen be nem sűrűsödött és el nem párolgott a folyadék.
A gorditához az olaj kivételével mindent összedolgozunk, ha túl száraznak találjuk, egy nagyon kevés vizet adhatunk hozzá, ha túl lágynak, akkor a hari masa lisztből rakunk hozzá. Kicsivel nagyobb labdákat formálunk a tésztából, mint egy golflabda, és egy tortillaprés segítségével, vagy akár kézzel, nyújtófával 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Bő olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, és amíg még meleg, egy késsel óvatosan szétnyitjuk, mint egy pitát. Megtöltjük a húsos ragunkkal, a felszeletelt jégsalival, sajttal, csorgatunk rá egy kis tejfölt, megszórjuk friss korianderrel, facsarunk rá egy kis lime-ot, és elpusztítjuk.
Ha tetszett a marharagus gordita receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!