Hozzávalók
A pisztránghoz
- 2 db pisztráng
- só, bors
- 1 db citrom
- liszt a panírozáshoz
- olaj
- 50 g vaj
- 2 ek szeletelt, pirítatlan mandula
- 100 ml fehérbor
- 1 csokor friss petrezselyem
A krumplihoz
- 5 - 6 szem krumpli
- 1 csokor friss kapor
- 20 g vaj
- pár csepp citromlé
Hozzávalók
A pisztránghoz
- 2 db pisztráng
- só, bors
- 1 db citrom
- liszt a panírozáshoz
- olaj
- 50 g vaj
- 2 ek szeletelt, pirítatlan mandula
- 100 ml fehérbor
- 1 csokor friss petrezselyem
A krumplihoz
- 5 - 6 szem krumpli
- 1 csokor friss kapor
- 20 g vaj
- pár csepp citromlé
A pisztrángot kívül-belül sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk pár csepp citromlével, lisztbe forgatjuk, és egy kevés olajon aranybarnára pirítjuk úgy, hogy közben belerakjuk a vaj felét. Ha megsült, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon elkezdjük lepirítani a mandulát. Rárakjuk a maradék vajat, a fehérbort és a petrezselymet, és összerottyantjuk.
A krumplit sós vízben megfőzzük egészben, majd egy serpenyőben elkezdjük egy kevés olajon pirítani. Hozzáadjuk a vajat, a felaprított kaprot, pár csepp citromlevet, és a halat ezzel a krumplival és a mandulás mártással tálaljuk.
Ha tetszett a pisztráng molnárné módra, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!