Hirdetés

Vörös pesztós csirkeleves árpagyönggyel

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
500 g csirkemell
2 szál sárgarépa
1 szál zellerszár
2 db krumpli
160 g árpagyöngy
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
1 ½ l alaplé
4 db babérlevél

A pesztóhoz

150 g aszalt paradicsom
2 gerezd fokhagyma
só, bors
100 ml olívaolaj
50 g pecorino sajt
1 ág friss rozmaring
30 g pirított mandula
Hirdetés

Vörös pesztós csirkeleves árpagyönggyel

Az olasz gasztronómiában elég gyakori, hogy a leveseket pesztóval ízesítik, amitől, lássuk be, százszor jobb íze lesz még egy sima zöldséglevesnek is. :D Ez a recept is így készül, csirkével, tészta helyett árpagyönggyel, és egy zseniális rozmaringos-aszalt paris pesztóval! :D
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
500 g csirkemell
2 szál sárgarépa
1 szál zellerszár
2 db krumpli
160 g árpagyöngy
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
1 ½ l alaplé
4 db babérlevél

A pesztóhoz

150 g aszalt paradicsom
2 gerezd fokhagyma
só, bors
100 ml olívaolaj
50 g pecorino sajt
1 ág friss rozmaring
30 g pirított mandula

Az árpagyöngyöt sós vízben kb. 30-40 perc alatt megfőzzük. Egy nagy edényben az olívaolajon fehéredésig pirítjuk a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk az apróra vágott zellert, répát, fokhagymát és további 3 percig pirítjuk. Ekkor jöhet bele a kis kockákra vágott krumpli és a babérlevél. Felöntjük az alaplével, és ha felforrt, akkor alacsony lángon addig főzzük amíg a krumpli ¾-ig megpuhul. Ekkor tesszük bele a megfőtt árpagyöngyöt és főzzük még 5 percig. Közben a pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. Ha a leves megfőtt, 3 evőkanál pesztót keverünk bele és így tálaljuk.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások