Hozzávalók
- 100 ml víz
- 1 rúd fahéj
- 3 szem szegfűszeg
- 100 g cukor
- ½ ek almaecet
- 2 db alma (Granny Smith vagy hasonló)
Almachips
Hozzávalók
- 100 ml víz
- 1 rúd fahéj
- 3 szem szegfűszeg
- 100 g cukor
- ½ ek almaecet
- 2 db alma (Granny Smith vagy hasonló)
A vizet egy edényben elkezdjük melegíteni a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd hozzáöntjük a cukrot és az almaecetet. Az almákat vékony szeletekre vágjuk, és körülbelül 10 másodpercre a forrásban lévő szirupba mártjuk. Vigyázzunk, ne tartsuk bele túl sokáig, mert széteshet az almánk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az almákat, és 90 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe tesszük őket körülbelül 3-3,5 órára.
Ha tetszett az almachips receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!