Vega
Vegán
Hozzávalók
- 2 kg koktélparadicsom
- 1 nagy csipet só
- olívaolaj a tároláshoz
Aszalt paradicsom
Hozzávalók
- 2 kg koktélparadicsom
- 1 nagy csipet só
- olívaolaj a tároláshoz
A koktélparadicsomot megmossuk, elfelezzük, tepsire rakjuk, enyhén megsózzuk, és 80 fokra előmelegített sütőben 12 óra alatt megaszaljuk. Csodás ízű lesz tőle, mintha egy cukorkát ennénk, hiszen elveszti a nedvességtartalmát és minden íz koncentrálódik benne.
Csatos üvegben, olívaolajban hetekig eláll, inkább a hűtőben.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 12 óra
Ha tetszett az aszalt paradicsom receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a receptek is érdekelhetnek:
Csirkés-paradicsomos pikk-pakk tészta
Toszkán aszalt paradicsomos, spenótos pasta
Chilis grillsajt sült paradicsomsalátával és lepénykenyérrel