Hozzávalók
A húshoz
- 2 db csirkemell (kb. 400 g)
- só
- ½ tk bors
- 30 ml olaj
A bulgurrizottóhoz
- 30 ml olaj
- 150 g bulgur
- 100 ml fehérbor
- kb. 800 ml alaplé
- só
- 50 g parmezán
- 1 marék fagyasztott zöldborsó
Zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel
Hozzávalók
A húshoz
- 2 db csirkemell (kb. 400 g)
- só
- ½ tk bors
- 30 ml olaj
A bulgurrizottóhoz
- 30 ml olaj
- 150 g bulgur
- 100 ml fehérbor
- kb. 800 ml alaplé
- só
- 50 g parmezán
- 1 marék fagyasztott zöldborsó
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a hús minden oldalát (oldalanként kb. 1-2 perc) szép pirosra sütjük. Nemcsak az alját és a tetejét, hanem minden oldalát is. Amikor szépen megpirult a mell, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre, hogy belül is teljesen átsüljön. Ha megsült a hús, kivesszük a sütőből, és felvágás előtt pihentetjük 8-10 percet.
Míg sül a hús, elkészítjük a bulgurrizottót, ehhez az olajat felmelegítjük egy lábasban, majd hozzáadjuk az átmosott, jól lecsepegtetett bulgurt, és kb. 1 perc alatt lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd amikor elfőtte a bort, részletekben hozzáadjuk az alaplevet. Amint elfőtte a hozzáadott mennyiséget, újra és újra felöntjük, közben sózzuk. A felöntést egészen addig ismételjük, amíg meg nem puhul a bulgur. Ha megpuhult, belereszeljük a parmezánt, hozzáadjuk a felolvadt zöldborsót, és lefedjük, hogy a gőz megpuhítsa a borsót. Nem kell főzni, jó ha picit roppanós marad a borsó.
Tányérra szedjük a bulgurrizottót, rátesszük a felszeletelt csirkemellet, és tálaljuk.
Ha tetszett ez a zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!