Vegán
Hozzávalók
- 250 g sütőtök
- só, bors
- olívaolaj
- 250 g bulgur
- 1 db citrom
- ½ db narancs
- 3 csokor petrezselyem
Citrusos bulgursaláta
Hozzávalók
- 250 g sütőtök
- só, bors
- olívaolaj
- 250 g bulgur
- 1 db citrom
- ½ db narancs
- 3 csokor petrezselyem
A sütőtököt apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, és 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Nekem ez 13 percet vett igénybe.
A bulgurt puhára főzzük, és hideg víz alatt lehűtjük. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük egy citrom és fél narancs héját, belefacsarjuk a citrom levét, öntünk bele 2 evőkanál olívaolajat, és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. Ez az étel (is) igényli a sok petrezselymet, szóval használjátok bátran. 🙂 A végén még egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és tálalhatjuk is.
Ha tetszett a citrusos bulgursaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!