Laktózmentes
Vega
Vegán
Hozzávalók
A tésztához
- 13 ek zabpehely
- 14 ek zabliszt
- 1 csipet só
- 1 tk vanília
- 4 ek barna cukor
- 1 tk fahéj
- 6 ek kókuszolaj
A barackos réteghez
- 10 szem sárgabarack
- 2 ek barna cukor
- 1 ek citromlé
- 1 ek keményítő
Vegán sárgabarackos crumble
Hozzávalók
A tésztához
- 13 ek zabpehely
- 14 ek zabliszt
- 1 csipet só
- 1 tk vanília
- 4 ek barna cukor
- 1 tk fahéj
- 6 ek kókuszolaj
A barackos réteghez
- 10 szem sárgabarack
- 2 ek barna cukor
- 1 ek citromlé
- 1 ek keményítő
9 evőkanálnyi zabpelyhet, kókuszolaj kivételével, összekeverünk a többi hozzávalóval, majd a kókuszolajjal elmorzsoljuk az egészet.
A barackot kimagozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, és összeforgatjuk a cukorral, citromlével és a keményítővel.
A tésztából 3 evőkanálnyit külön veszünk, amit összekeverünk még 4 evőkanál zabpehellyel, ez kerül a többi tetejére. A maradék tésztát egy közepes tepsibe nyomkodjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percet elősütjük. Ezután mehet rá a barackos réteg, végül rámorzsoljuk a félretett tésztát. Végül 25 percig sütjük még.
Ha tetszett a vegán sárgabarackos crumble receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!