Hozzávalók
A húshoz
- 200 ml ketchup
- 150 ml édes-savanyú chiliszósz
- 2 ek méz
- 30 ml szezámolaj
- 50 ml szójaszósz
- ½ db lime leve
- 2 ½ kg sertésoldalas
- só
- 200 ml víz
A zöldségekhez
- 3 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 2 szál fehérrépa (120 g/szál)
- 2 db főtt cékla (200 g/db)
- 4 db csicsóka (50 g/db)
- 1 db édesburgonya (300 g/db)
- 200 g kelbimbó
- 50 ml étolaj
- só, bors
A tálaláshoz
- 50 g szezámmag
- párolt rizs
Hozzávalók
A húshoz
- 200 ml ketchup
- 150 ml édes-savanyú chiliszósz
- 2 ek méz
- 30 ml szezámolaj
- 50 ml szójaszósz
- ½ db lime leve
- 2 ½ kg sertésoldalas
- só
- 200 ml víz
A zöldségekhez
- 3 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 2 szál fehérrépa (120 g/szál)
- 2 db főtt cékla (200 g/db)
- 4 db csicsóka (50 g/db)
- 1 db édesburgonya (300 g/db)
- 200 g kelbimbó
- 50 ml étolaj
- só, bors
A tálaláshoz
- 50 g szezámmag
- párolt rizs
A mézes oldalas elkészítéséhez a húst sózzuk, majd egy tálban elkészítjük a pácot. A páchoz összekeverjük a ketchupot, az édes-savanyú szószt, a mézet, a szezámolajat, a szójaszószt és a lime levét, majd beledörzsöljük a húsba. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk fólia alatt a hűtőben, viszont akkor a sózás csak a sütés előtt történjen. A bepácolt hús alá öntjük a vizet, majd letakarjuk egy alufóliával és 150 fokra előmelegített sütőben 2,5-3 órát sütjük.
A gyökérzöldségeket megpucoljuk és nagyobb, 5-7 centis darabokra vágjuk, a kelbimbót elfelezzük. Az előzőleg megfőzött céklát egy külön tálba tesszük, hogy ne színezze össze a többi zöldséget. A zöldségeket meglocsoljuk az olaj nagy részével, sózzuk, borsozzuk, jól átkeverjük, majd egy másik tepsire tesszük a céklával együtt, amit külön megcsorgatunk a maradék olajjal, illetve sózzuk.
A húst kivesszük a sütőből, leszedjük róla a fóliát, és alaposan meglocsoljuk a szafttal, ami a tepsiben keletkezett. A sütő hőfokát 200 fokra emeljük, majd visszatesszük a sütőbe a húst, alá pedig a zöldségeket. 10-15 perc sütés után a húst ismét kivesszük a sütőből, átlocsoljuk ismét a szafttal, majd mehet vissza a sütőbe. Ezt akár még egyszer megismételhetjük.
Tálalás
A szezámmagot egy száraz serpenyőben, közepesen erős hőfokon 2-3 perc alatt lepirítjuk. Ha letelt a 30 perc, kivesszük a tepsiket a sütőből, majd tányérra tesszük a zöldségeket és a húst, megszórjuk a szezámmaggal, és rizst adunk mellé kiegészítő köretként.
- Elkészítési idő: 1 óra
- Sütési idő: 3-3,5 óra
Ha tetszett a csípős, mézes oldalas receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk! Ne felejtsétek: az igazán fekete öves Street Kitchen-rajongók az összes platformon követik Kacsa urat, hogy ne maradjanak le a legjobb receptekről és naprakészek legyenek mindenben, ami gasztronómia!