Hozzávalók
- 600 g édesburgonya
- ½ db csirkemell
- 1 db lime leve
- só, bors
- 1 db tojás
- 5 ek zabliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 20 g pirított kesudió
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 csokor friss koriander
- 5 ek olívaolaj
- 150 g natúr joghurt
Csirkés édesburgonya-tócsni
Hozzávalók
- 600 g édesburgonya
- ½ db csirkemell
- 1 db lime leve
- só, bors
- 1 db tojás
- 5 ek zabliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 20 g pirított kesudió
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 csokor friss koriander
- 5 ek olívaolaj
- 150 g natúr joghurt
Az édesburgonya tócsni elkészítése hasonló a hagyományoséval. Az édesburgonyát megpucoljuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk. Rálocsoljuk a lime levét, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. 10 percet hagyjuk állni sütés előtt.
Ezután egy serpenyőbe fél-1 cm vastagon olajat öntünk, majd ízlés szerinti nagyságú halmokat rakunk bele a masszából, és közepes hőmérsékleten mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. Papírtörlőre szedjük.
A mártogatóshoz egy aprítógépben lezúzzuk a kesudiót a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a koriandert és az olívaolajat, végül alaposan krémesítjük, és belekeverjük a joghurtba. A mártogatóst a tócsnival tálaljuk.
Ha tetszett a csirkés édesburgonya-tócsni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!