Hozzávalók
- 4 db tojás
- 80 g poreritrit
- 1 csipet só
- 50 g liszt
- 50 g zabliszt
- 20 g étkezési keményítő
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 80 g poreritrit
- 1 csipet só
- 50 g liszt
- 50 g zabliszt
- 20 g étkezési keményítő
A cukormentes babapiskóta készítése is ugyanúgy indul, mint a hagyományos verzió. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kihabosítjuk az eritrittel, a fehérjét pedig egy csipetnyi sóval. A liszteket és a keményítőt összekeverjük. A sárgájához adjuk a liszt harmadát, elkeverjük, majd mehet bele a fehérje harmada, amit spatulával beleforgatunk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük, és így nem lesz csomós a tészta. Formába öntjük, vagy sütőpapírral bélelt tepsire kb. 7-8 cm hosszú és 2 cm széles darabokat nyomunk a tésztából. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen 20-22 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, és már használhatjuk is, mondjuk egy cukormentes tiramisuban.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a babapiskóta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!