Cukormentes
Hozzávalók
- 1 db zöld alma (nagy)
- 2 nagy csipet fahéj
- 50 g aszalt szilva
- 150 g vaj
- 150 g étcsoki (cukormentes)
- 180 g xilit
- 3 db tojás
- 30 g liszt
- 30 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 60 g cukrozatlan kakaópor
- 1 ek darált mák
- 2 ek darált dió
- 2 tk vaníliakivonat
Cukormentes flódni-brownie
Hozzávalók
- 1 db zöld alma (nagy)
- 2 nagy csipet fahéj
- 50 g aszalt szilva
- 150 g vaj
- 150 g étcsoki (cukormentes)
- 180 g xilit
- 3 db tojás
- 30 g liszt
- 30 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 60 g cukrozatlan kakaópor
- 1 ek darált mák
- 2 ek darált dió
- 2 tk vaníliakivonat
Az almát megpucoljuk és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy serpenyőben a fahéjjal közepes lángon addig pároljuk, amíg a nedvesség nem távozik. Az aszalt szilvát kis kockákra vágjuk.
A vajat a csokival felolvasztjuk, és belekeverjük az édesítőt, valamint a vaníliát. A tojásokat kicsit felhabosítjuk. A liszteket, sót, sütőport, kakaót összekeverjük. A csokis keverékhez adjuk a tojást, majd a lisztes keveréket. Beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, megszórjuk a tetejét a mákkal, dióval, almával, aszalt szilvával, és 180 fokra előmelegített sütőben 28-35 percig sütjük. Az édesítőtől kicsit morzsalékosabb lesz, mintha cukorral csinálnánk, de nem kell megijedni.
Ha tetszett a cukormentes flódni-brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!