Cukormentes
Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzávalók
A palacsintához
- 150 g zabliszt (gluténmentes)
- 50 g xilit/eritrit
- 2 db tojás
- 100 ml rizsital
- 2 ek olívaolaj
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 nagy csipet só
A gyümölcsraguhoz
- 200 g fagyasztott szeder
- 20 g xilit/eritrit
A tökéletes zabpalacsinta
Hozzávalók
A palacsintához
- 150 g zabliszt (gluténmentes)
- 50 g xilit/eritrit
- 2 db tojás
- 100 ml rizsital
- 2 ek olívaolaj
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 nagy csipet só
A gyümölcsraguhoz
- 200 g fagyasztott szeder
- 20 g xilit/eritrit
A zabpalacsinta elkészítéséhez először a lisztet összekeverjük az édesítővel, majd elkeverjük benne a tojássárgáját, a rizsitalt, az olívaolajat és a fahéjat. Egy sűrűbb palacsintatésztát kell kapnunk, de ha túl sűrűnek találjuk, hígíthatjuk egy kevés rizsitallal.
A fehérjét kihabosítjuk a sóval, és egy spatulával belekeverjük a masszába. Hagyjuk pár percet állni sütés előtt. Enyhén kiolajozott vagy teljesen tapadásmentes serpenyőben, kisebb merőkanálnyi adagokban, közepes hőmérsékleten kisütjük a palacsintákat.
A gyümölcsraguhoz a hozzávalókat egy gyorsforralóban összeforraljuk, majd 6-7 percet rotyogtatjuk. A palacsintát ezzel a raguval tálaljuk.
Ha tetszett ez a palacsinta recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!