Gluténmentes
Vega
Hozzávalók
- kb. 700 g burgonya
- 30 ml olaj
- 1 fej hagyma
- 1 l víz vagy zöldségalaplé
- só
- 0.25 tk szerecsendió
- 400 ml kókuszkrém
- 50 g vaj
A tálaláshoz
- kb. 40 g mandula
- 1 - 2 szál újhagyma
Hozzávalók
- kb. 700 g burgonya
- 30 ml olaj
- 1 fej hagyma
- 1 l víz vagy zöldségalaplé
- só
- 0.25 tk szerecsendió
- 400 ml kókuszkrém
- 50 g vaj
A tálaláshoz
- kb. 40 g mandula
- 1 - 2 szál újhagyma
Ez a burgonyakrémleves épp elég egyszerű ahhoz, hogy ezzel kezdjétek az ízutazást. 🙂 A burgonyát megpucoljuk, és kb. 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk. Jelen esetben nem kell annyira a szépségre törekedni, hiszen össze fogjuk turmixolni a levesünket.
Egy lábasban olajat hevítünk, és lepirítjuk benne az apró kockákra vágott hagymát. Amikor összeesett és üvegesre pirult, hozzáadjuk a krumplit. További kb. egy percig pirítjuk, majd felöntjük kb. 1 liter vízzel. Amennyiben van némi elfekvő zöldségalaplevünk, az még jobb választás. Amikor felforrt, sózzuk, beletesszük a szerecsendiót, és addig főzzük, míg a burgonya puha nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a kókuszkrémet, és egy botmixer segítségével összeturmixoljuk.
Ha esetleg túl sűrűnek találjuk a levesünket, akkor némi víz vagy alaplé hozzáadásával beállítjuk az állagát. Végül beletesszük a vajat is, és meg-megkeverve hagyjuk, hogy elolvadjon benne, ezzel szép fényt és még pompásabb ízt kölcsönözve a levesünknek.
A mandulát egy száraz serpenyőbe tesszük, és a közepesnél kicsit magasabb hőfokon kb. 2 perc alatt szép aranybarnára pirítjuk. Vigyázzunk, nehogy megégjen! Egyik pillanatról a másikra képes lekapni, szóval tartsuk rajta a szemünket. 🙂
Tányérba szedjük a levest, megszórjuk a pirított mandulával, némi karikára vágott újhagymával díszítjük, és már kínálhatjuk is.
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!