Kókuszos burgonyakrémleves pirított mandulával

Gluténmentes

Gluténmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+
kb. 700 g burgonya
30 ml olaj
1 fej hagyma
1 l víz vagy zöldségalaplé
0.25 tk szerecsendió
400 ml kókuszkrém
50 g vaj

A tálaláshoz

kb. 40 g mandula
1 - 2 szál újhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Kókuszos burgonyakrémleves pirított mandulával

Hogy mi teszi igazán pikánssá és különlegessé ezt a burgonyakrémlevest? Természetesen a kókuszkrém! Szinte már bárhol beszerezhető és tényleg nagyon különlegessé varázsolja az ételt. Azért ne a körömpörköltnél kezdjünk vele kísérletezni. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
kb. 700 g burgonya
30 ml olaj
1 fej hagyma
1 l víz vagy zöldségalaplé
0.25 tk szerecsendió
400 ml kókuszkrém
50 g vaj

A tálaláshoz

kb. 40 g mandula
1 - 2 szál újhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

Ez a burgonyakrémleves épp elég egyszerű ahhoz, hogy ezzel kezdjétek az ízutazást. 🙂 A burgonyát megpucoljuk, és kb. 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk. Jelen esetben nem kell annyira a szépségre törekedni, hiszen össze fogjuk turmixolni a levesünket.

Egy lábasban olajat hevítünk, és lepirítjuk benne az apró kockákra vágott hagymát. Amikor összeesett és üvegesre pirult, hozzáadjuk a krumplit. További kb. egy percig pirítjuk, majd felöntjük kb. 1 liter vízzel. Amennyiben van némi elfekvő zöldségalaplevünk, az még jobb választás. Amikor felforrt, sózzuk, beletesszük a szerecsendiót, és addig főzzük, míg a burgonya puha nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a kókuszkrémet, és egy botmixer segítségével összeturmixoljuk. 

Ha esetleg túl sűrűnek találjuk a levesünket, akkor némi víz vagy alaplé hozzáadásával beállítjuk az állagát. Végül beletesszük a vajat is, és meg-megkeverve hagyjuk, hogy elolvadjon benne, ezzel szép fényt és még pompásabb ízt kölcsönözve a levesünknek.

A mandulát egy száraz serpenyőbe tesszük, és a közepesnél kicsit magasabb hőfokon kb. 2 perc alatt szép aranybarnára pirítjuk. Vigyázzunk, nehogy megégjen! Egyik pillanatról a másikra képes lekapni, szóval tartsuk rajta a szemünket. 🙂

Tányérba szedjük a levest, megszórjuk a pirított mandulával, némi karikára vágott újhagymával díszítjük, és már kínálhatjuk is.

Kókuszos burgonyakrémleves pirított mandulával
Kókuszos burgonyakrémleves pirított mandulával

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek is érdekelhetnek:

Újhagymás burgonyakrémleves füstölt lazaccal

Kókuszos tejbegríz csokiöntettel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?