Gluténmentes
Hozzávalók
A túrógombóchoz
- 500 g tehéntúró
- 3 db tojás
- 50 g porcukor
- 30 g kukoricaliszt
- 80 g kukoricadara
- 1 csipet só
A morzsához
- 130 g kukoricapehely
- 2 ek olaj
- 2 ek porcukor
A tejfölös öntethez
- 200 g tejföl
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 ek porcukor
Gluténmentes túrógombóc
Hozzávalók
A túrógombóchoz
- 500 g tehéntúró
- 3 db tojás
- 50 g porcukor
- 30 g kukoricaliszt
- 80 g kukoricadara
- 1 csipet só
A morzsához
- 130 g kukoricapehely
- 2 ek olaj
- 2 ek porcukor
A tejfölös öntethez
- 200 g tejföl
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 ek porcukor
A tehéntúrót villával alaposan áttörjük, majd összekeverjük a tojásokkal, a porcukorral, a kukoricaliszttel, a kukoricadarával és a sóval, és hagyjuk 40 percet pihenni. Ennyi idő alatt szépen összeáll a masszánk, és jól formázható, de még kissé lágy golyókat tudunk gyúrni belőle.
Pingponglabda méretű golyókat formázunk, és egyszerre 5-6 db-ot gyöngyöző, enyhén sós vízbe dobunk, majd ha feljöttek a víz felszínére, még 5 percig főzzük őket. Ha az elején kissé letapadnának, egy villával óvatosan szedjük fel az edény aljáról a gombócokat, és ügyeljünk rá, hogy semmiképp se forrjon a víz, különben széteshetnek.
Közben a kukoricapelyhet aprítóban vagy mozsárban apróbbra törjük, majd egy serpenyőben kissé lepirítjuk a felhevített olajon. Mikor kihűlt, hozzákeverjük a porcukrot, és a kifőtt, lecsepegtetett gombócokat még melegen ebbe a keverékbe forgatjuk.
A telfölös öntet hozzávalóit összekeverjük, és ezzel tálaljuk a túrógombócokat.
- Előkészítési idő: 40 perc
- Elkészítési idő: 20-30 perc
- Összesen: 60-70 per
Ha tetszett a gluténmentes túrógombóc receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!