Gluténmentes
Hozzávalók
- 4 szelet csirkemell (kb. 3 cm vastag)
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 40 g vaj
- 400 g fagyasztott zöldborsó
A salsa verdéhez
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss medvehagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 tk magos dijoni mustár
- 2 tk vörösborecet
- só, bors
- 6 ek olívaolaj
Az édesburgonya-püréhez
- 800 g édesburgonya
- 60 g vaj
- pár csepp citromlé
- só, bors
Roston sült csirke medvehagymás salsa verdével
Hozzávalók
- 4 szelet csirkemell (kb. 3 cm vastag)
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 40 g vaj
- 400 g fagyasztott zöldborsó
A salsa verdéhez
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss medvehagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 tk magos dijoni mustár
- 2 tk vörösborecet
- só, bors
- 6 ek olívaolaj
Az édesburgonya-püréhez
- 800 g édesburgonya
- 60 g vaj
- pár csepp citromlé
- só, bors
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és az olívaolajon, magas hőmérsékleten oldalanként 2-3 percig pirítjuk. Amikor megfordítjuk, rádobjuk a vajat, és locsolgatjuk. Ezután a serpenyőt 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 5-7 percre.
Az édesburgonya-püréhez a krumplit megpucoljuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd a többi hozzávalóval egy aprítógépben pürésítjük.
A salsa verdéhez az apróra vágott zöld fűszereket a többi hozzávalóval egy aprítógépben lezúzzuk. A zöldborsót forrásban lévő vízbe dobjuk, ha újra felforrt, további 5-6 percig főzzük. A csirkét ezekkel a köretekkel és salsa verdével tálaljuk.
Ha tetszett a roston sült csirke medvehagymás salsa verdével receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!